Scoort je Wix-website op Google niet helemaal zoals je gehoopt of verwacht had? Dan kan ik je al meteen verklappen: dat ligt niet (meer) aan Wix. In deze blogpost leg ik je graag uit welke stappen je kan zetten om binnenkort wél hoger te scoren in zoekmachines.
In 2017 had Wix inderdaad niet de beste verhouding met Google door het gebruik van Flash, wat hun websites lastig te indexeren maakte. Maar die dagen zijn gelukkig al lang voorbij. Wix nam afscheid van Flash en biedt nu zelfs fantastische tools aan die het indexeren van je website een fluitje van een cent maken. Je merkt het: de zichtbaarheid van je website op Google – dat ligt nu volledig in jouw handen.
Het is eerst en vooral belangrijk om je doelgroep duidelijk af te bakenen. Wie zijn je ideale klanten, waar zijn ze naar op zoek en welke problemen los je voor hen op? Een website die volledig afgestemd is op de behoeften van je bezoekers scoort nu eenmaal een stuk beter. Zorg er daarom voor dat je content relevant en waardevol is en dat je makkelijk navigeert door je website. Daar worden niet enkel je websitebezoekers blij van, maar ook de zoekmachines.
Gebruik Google Search Console om je sitemap in te dienen. Deze tool helpt Google om je website te indexeren. Let erop dat je paginatitels en metabeschrijvingen duidelijk en aantrekkelijk zijn. Het helpt als ze je belangrijkste zoektermen bevatten en ze nodigen daarnaast het best ook zoveel mogelijk uit om op de link te klikken. Google waardeert nieuwe content, dus het is een goed idee om nieuwe pagina’s en blogposts handmatig in te dienen via Google Search Console om het indexeren te versnellen. Zo toon je aan Google dat je site actief en relevant is.
SEO – een continu proces
Nog een belangrijke tip: creëer een heldere structuur binnen je website. Gebruik één H1-titel per pagina en organiseer je content met behulp van H2- en H3-subtitels. Dat maakt het zowel voor je bezoekers als voor zoekmachines gemakkelijker om de structuur van je content te begrijpen.
De laadtijden van je website optimaliseer je door de grootte van je afbeeldingen te beperken. Probeer ze onder de 500 kb te houden om je website snel en responsief te houden. Een snelle site verbetert de gebruikerservaring én wordt door Google beloond met een hogere ranking. Zorg er bovendien voor dat elke afbeelding op je website een alt-tekst bevat. Dat verbetert niet enkel je SEO, maar maakt je website ook toegankelijker voor mensen met een visuele beperking.
Door deze tips toe te passen, verbeter je de vindbaarheid van je Wix-website en zorg je voor tevreden websitebezoekers. Win-win! Onthoud wel dat SEO een continu proces is. Enkel door regelmatig je prestaties te evalueren en aanpassingen te doen, blijf je de concurrentie een stapje voor.